Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Storing internetbankieren ING deels voorbij

Internetbankieren bij ING is geleidelijk weer mogelijk, nadat klanten van de bank sinds vanmiddag nauwelijks konden internetbankieren, mobiel bankieren of gebruikmaken van iDeal. De storing begon omstreeks 16.00 uur.

Eerder vandaag konden klanten ook al ruim anderhalf uur beperkt gebruikmaken van internetbankieren. De bank had opnieuw te maken met een technische storing waardoor gebruikers van MijnING niet konden inloggen. Gisteren kampte ING ook al met een storing met internetbankieren. Dat duurde toen een groot deel van de middag.

Alle storingen hebben een technische oorzaak. Volgens de zegsvrouw staan de incidenten echter los van elkaar en hebben circa twintigduizend klanten last hebben van de storing. De woordvoerder laat aan persbureau Novum weten de storingen te betreuren.

“Dit is ver beneden het niveau dat we klanten willen aanbieden. We bieden onze excuses aan en proberen in de toekomst te voorkomen dat dit soort situaties opnieuw ontstaat.”