Mannen met spikes en naveltruitjes

Models present creations by US fashion designer Thom Browne during his men's fall-winter 2012-2013 ready-to-wear collection on January 22, 2012 in Paris. AFP PHOTO PIERRE VERDY AFP

De stekelvarkentjeslook uit die goeie ouwe punktijd is weer helemaal en vogue, heren. Net als het naveltruitje en de mannenrok, trouwens. Althans, volgens de Amerikaanse modeontwerper Thom Browne.

Browne (1965) werkte ooit voor Ralph Lauren en staat bekend als een groot en soms wat grotesk modevernieuwer. Het model (m) hierboven showt Browne’s prêt-à-porter-herencollectie tijdens de modeweek in Parijs. Browne liet zich niet alleen inspireren door de Britse punkscene. Hij knipoogde ook naar de duistere sfeer van horrorfilms en Gotham-achtige sferen. En naar de brede schouders van American footballspelers. Belangrijkste tinten: somber grijs en fris mintgroen.