Kortkolom sport

EK-zege waterpolosters tegen Groot-Brittannië

Rotterdam. De Nederlandse waterpolosters hebben zich zoals verwacht geplaatst voor de tussenronde van de EK. In Eindhoven won de ploeg met 12-6 van Groot-Brittannië. Na twee kwarten was de stand nog 6-6. De Nederlandse vrouwen, die eerder nipt van Griekenland en Hongarije hadden verloren, moesten hard werken voor de overwinning. Waar een gemakkelijke zege werd verwacht, was het juist Groot-Brittannië dat in het begin een voorsprong nam. Nederland oogde verkrampt en verprutste de ene na de andere kans. Pas na de tweede periode namen de waterpolosters afstand van de Britten. Nederland speelt waarschijnlijk tegen Italië om een plaats bij de laatste vier. (Novum)

Manchester City wint in slotfase van de Spurs

Manchester. Manchester City heeft gisteren de voetbaltopper tegen Tottenham Hotspur in de Engelse Premier League met 3-2 gewonnen. In de tweede helft vielen binnen tien minuten vier doelpunten. Samir Nasri en Joleon Lescott zetten eerst City op 2-0. Jermain Defoe en Gareth Bale scoorden tegen voor Spurs. In blessuretijd leek Tottenham nog te winnen, maar Defoe kwam een teenlengte tekort. Aan de andere kant sloeg City wel toe. Invaller Mario Balotelli werd gevloerd door Spurs-verdediger Ledley King en benutte zelf de strafschop. Nummer twee Manchester United won het uitduel tegen Arsenal met 2-1. Vleugelaanvaller Antonio Valencia uit Ecuador maakte het openingsdoelpunt in de blessuretijd van de eerste helft en bereidde tien minuten voor tijd de 2-1 van spits Danny Welbeck voor. Robin van Persie had in de zeventigste minuut gelijkgemaakt voor Arsenal maar miste ervoor bijna voor open doel. (Novum)

Schalke en Dortmund naast Bayern München

Dortmund. In de Duitse Bundesliga is Borussia Dortmund gisteren op gelijke hoogte gekomen met de koplopers Bayern München en Schalke 04. Uit bij Hamburger SV won de titelhouder met 5-1. Robert Lewandowski en Jakub Blaszczykowski scoorden beiden tweemaal, Kevin Grosskreutz opende de score. In de slotfase redde Paolo Guerrero de eer voor HSV. Een dag eerder kwam Schalke 04 al naast Bayern, dat vrijdag met 3-1 verloor bij Borussia Mönchengladbach. Schalke won thuis met 3-1 van VfB Stuttgart. (Novum)

Ivoorkust en Angola winnen bij Africa Cup

Malabo. Didier Drogba heeft Ivoorkust gisteren naar een 1-0 zege op Sudan geleid bij de Africa Cup. De spits van Chelsea scoorde vlak voor rust met een kopbal in Malabo. Ivoorkust is een van de favorieten voor de titel. Angola won met 2-1 van Burkina Faso in een slechte wedstrijd. Voormalig Manchester United-speler Manucho besliste de wedstrijd met een afstandsschot. Daarvoor had Mateus de Angolezen al op voorsprong gezet en Alain Traoré gelijkgemaakt. Zaterdag begon het organiserende Equatoriaal Guinea met een 1-0 overwinning op Libië, door een doelpunt van Javier Balboa (ex-Real Madrid). Zambia versloeg verrassend Senegal: 2-1. (Novum)

Patriots en NY Giants spelen in Super Bowl

Rotterdam. De New England Patriots en New York Giants hebben zich geplaatst voor de Super Bowl, de finale van het Amerikaanse footballseizoen. De Patriots wonnen in eigen stadion met 23-20 van Baltimore Ravens, terwijl de Giants na verlenging de San Francisco 49’ers versloegen: 20-17. Beide clubs veroverden drie keer eerder de Super Bowl. Ook legde New York viermaal beslag op de NFL, de voorloper van de Super Bowl. Vorig jaar wonnen de Green Bay Packers de beker. (Novum)