Geen revanche Arsenal voor monsternederlaag

Club van Robin van Persie verliest thuis van Manchester United.

Londen. Voetbalclub Manchester United heeft gisteren met 2-1 gewonnen bij Arsenal. Grote man bij Manchester was vleugelaanvaller Antonio Valencia uit Ecuador. Hij maakte het openingsdoelpunt in de blessuretijd van de eerste helft en bereidde tien minuten voor tijd de 2-1 van spits Danny Welbeck voor. De Nederlandse international Robin van Persie had in de zeventigste minuut gelijkgemaakt voor Arsenal. Het was zijn negentiende doelpunt in de Engelse competitie, waarmee Van Persie topscorer is.

Arsenal nam dus geen revanche voor de beschamende 8-2 nederlaag aan het begin van dit seizoen op bezoek bij Manchester United. Sinds 1896 had Arsenal nooit meer dan acht doelpunten geïncasseerd in één competitiewedstrijd.

„We hebben verbazingwekkend veel kansen gecreëerd. Dat we maar twee doelpunten gemaakt hebben is een beetje teleurstellend”, zei United-manager Alex Ferguson gisteren na afloop. „We waren zeer avontuurlijk, positief en hadden veel geloof in onszelf.”

Door de nederlaag lijkt Arsenal definitief geen kans meer te maken op het landskampioenschap. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt na 21 duels maar liefst achttien punten. Manchester United staat tweede met drie punten minder dan stadgenoot City.

Newcastle United leed dit weekend de grootste uitnederlaag van het seizoen. Doelman Tim Krul kreeg tegen Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol, liefst vijf doelpunten tegen: 5-2. Het zwalkende Liverpool leed op bezoek bij Bolton Wanderers een pijnlijke 3-1 nederlaag. AP