Opinie

    • Ik

Emancipatie

Onze dochter van vijf scheelt vier jaar met haar oudere broer. Als derde en jongste moet ze hard werken om ook haar zegje te kunnen doen. Aan tafel was het weer eens een kakofonie van gesprekken. Het ging over hoe de positie van de vrouw ten opzichte van de man de afgelopen jaren was veranderd.

Onze dochter van vijf scheelt vier jaar met haar oudere broer. Als derde en jongste moet ze hard werken om ook haar zegje te kunnen doen. Aan tafel was het weer eens een kakofonie van gesprekken. Het ging over hoe de positie van de vrouw ten opzichte van de man de afgelopen jaren was veranderd. Mijn jongste dochter was al een tijd stil in gedachten en merkte plotseling op: „Meisjes kunnen meer aan dan jongens…”

Alle gesprekken verstomden en iedereen keek haar in lichte verwarring aan over deze filosofische uitspraak. Waarop ze vervolgde: „…Broeken, leggings, jurken,…”

Rutger van der Lee

    • Ik