EK waterpolo: vrouwen door

Nederland wint van Groot-Brittannië bij EK waterpolo in Eindhoven.

Rotteram. De Nederlandse waterpolosters hebben zich zoals verwacht geplaatst voor de tussenronde van het EK. In Eindhoven won de ploeg met 12-6 van Groot-Brittannië. Dat gebeurde pas in de tweede helft. Na twee kwarten was de stand nog 6-6. De Nederlandse vrouwen, die eerder deze week nipt van Griekenland en Hongarije hadden verloren, moesten hard werken voor de overwinning. Waar een gemakkelijke zege werd verwacht, was het juist Groot-Brittannië dat in het begin een voorsprong nam. Nederland oogde verkrampt en verprutste de ene kans na de andere. Pas na de tweede periode namen de waterpolosters afstand van de Britten. Nederland speelt waarschijnlijk tegen Italië om een plaats bij de laatste vier. Novum