Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

DJ Jeroen Soer overleden

DJ Jeroen Soer, een pionier op het gebied van commerciële radio, is zaterdag op 55-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden.

Soer was één van de grondleggers van Radio 10 Gold . Hij startte de commerciële zender op in 1988, toen onder de naam Radio 10 . Destijds was commerciële radio vanuit Nederland nog verboden. Soer omzeilde dit probleem door via een satelliet uit te zenden vanuit Italië. Volgens de Mediawet was commerciële radio uit het buitenland namelijk wel toegestaan. Daarom waren er op het radiostation soms Italiaanse jingles te horen. Soer verkocht het station in 1990 aan de Arcade-groep.

Later werkte hij onder meer tussen 2003 en 2004 als programmadirecteur bij de VARA. De afgelopen jaren was Soer dj bij KX Radio, het radiostation van dj Rob Stenders. Hij presenteerde daar Double Fun & a Bottle of Rum, een radioprogramma vanaf Sint-Maarten.

Tot september 2011 was Soer nog werkzaam voor KX radio. Stenders schrijft op de website over hem: „Hij is een essential voor de radio en muziek. De man mag de aardkloot met borst vooruit verlaten. Alleen deed ie dat godverdomme veel te vroeg”.