Utrecht en PSV spelen gelijk: 1-1

Het duel tussen FC Utrecht en PSV in Stadion Galgenwaard is vanmiddag geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Hierdoor kon de club uit Eindhoven niet profiteren van de misstap van AZ eerder vanmiddag

Stefano Lilipaly opende de score en Ola Toivonen maakte gelijk. Door de remise houdt PSV een achterstand van een punt op de koploper uit Alkmaar die eerder zondag niet kon winnen van Ajax (1-1). In de eerste helft viel er nog niet al te veel te beleven in de Galgenwaard. De thuisploeg richtte zich er vooral op om de bezoekers af te stoppen. Daaruit volgde af en toe een counter, maar het meeste aanvallende werk kwam van de kant van PSV. De Eindhovenaren hadden het vizier echter allerminst op scherp staan en kregen de bal niet tussen de palen.

Halverwege de tweede helft was de defensie van PSV even verrast bij een snelle aanval van de thuisploeg. Lilipaly, die voor het eerst in de basis stond, profiteerde en schoof de bal diagonaal langs PSV-goalie Andreas Isaksson. PSV ging direct op jacht naar de gelijkmaker en die viel al na vijf minuten toen Toivonen een bal die na een corner bleef hangen verwoestend hard binnenvolleerde, meldt persbureau Novum.

Na de gelijkmaker had Utrecht steeds meer moeite om PSV af te stoppen en gaf het de ene na de andere vrije trap weg. Invaller Jeremain Lens en Tim Matavz waren in die fase dicht bij de winnende goal. Beiden vonden echter Utrecht-doelman Roberto Fernandez op hun pad.

    • Hans Klis