Geen camera’s toegestaan in de rechtbank? Poppen bieden uitkomst

In Cleveland staat voormalig politicus Jimmy Dimora terecht wegens corruptie, afpersing en omkoping. Een grote zaak voor het lokale nieuwsstation WOIO Channel 19. Alleen één probleem: in de rechtbank mag niet gefilmd worden. Daarom speelt de nieuwszender dagelijks de gebeurtenissen van die dag na met behulp van poppen.

In een interview met The Plain Dealer geeft hoofdredacteur Dan Salamone wat context bij dit bizarre, dagelijkse item op het Channel 19. The Puppet’s Court komt volgens hem naast de normale verslaggeving over de zaak en geeft het station de mogelijkheid aandacht te besteden aan de sappige details van de rechtszaak. Zo gaat het in de telefoontaps - waar de poppen letterlijk uit quoten - over gokreisjes naar Las Vegas, prostituees en SOA’s. Salamone:

“Het is een belangrijke zaak en we besteden er heel veel van onze aandacht aan. Maar er zijn ook aspecten aan deze zaak die een beetje circusachtig zijn. Sommige conversaties zijn zo onvolwassen. (…) De zaak heeft zoveel bizarre aspecten en we hopen dat de poppen misschien de juiste snaar raken bij de kijkers.”

Overigens is er een klein probleem voor de makers van The Puppet’s Court. Vlak voor het begin van de zaak besloot Dimora zijn kenmerkende baard af te scheren. Een nieuwe pop is inmiddels besteld.

    • Lex Boon