Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Dodental Costa Concordia naar dertien

Caption: Oil recovery workers pass in front of the Costa Concordia cruise ship which ran aground off the west coast of Italy at Giglio island and is now half-submerged and threatening to slide into deeper waters January 22, 2012. A week after the 114,500-tonne ship ran aground and capsized off the Tuscan coast, hopes of finding anyone alive have all but disappeared. Diving crews recovered the body of a woman aboard the ship on Saturday, bringing the death toll to at least 12. Twenty people are unaccounted for and hopes of finding anyone alive have all but gone. REUTERS/Paul Hanna (ITALY - Tags: DISASTER TRANSPORT TPX IMAGES OF THE DAY)
Caption: Oil recovery workers pass in front of the Costa Concordia cruise ship which ran aground off the west coast of Italy at Giglio island and is now half-submerged and threatening to slide into deeper waters January 22, 2012. A week after the 114,500-tonne ship ran aground and capsized off the Tuscan coast, hopes of finding anyone alive have all but disappeared. Diving crews recovered the body of a woman aboard the ship on Saturday, bringing the death toll to at least 12. Twenty people are unaccounted for and hopes of finding anyone alive have all but gone. REUTERS/Paul Hanna (ITALY - Tags: DISASTER TRANSPORT TPX IMAGES OF THE DAY) Reddingswerkers vonden vandaag het dertiende dodelijke slachtoffer van de scheepsramp bij het Italiaanse eiland Giglio. Foto Reuters / Paul Hanna

Reddingswerkers hebben vanmiddag een dertiende lichaam gevonden in het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia bij het Italiaanse eiland Giglio.

Het zou gaan om een vrouw gehuld in een reddingsvest die zich in het ondergedompelde deel van het schip bevindt, tien meter onder de zeespiegel, meldt persbureau AFP.

Er worden negen dagen na de scheepsramp, nog altijd 21 mensen vermist. Het is nog onduidelijk of dit het definitieve aantal vermisten is, omdat het volgens de autoriteiten mogelijk is dat er zich ongeregistreerde passagiers aan boord bevonden. Zeker is dat nog naar tenminste twintig mensen wordt gezocht. Acht van de dertien slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd.