Zacht, nat, grijs

Het blijft ook de komende dagen zacht en wisselvallig. Vandaag trekt een regengebied geleidelijk oostwaarts het land uit. Vanmiddag overheersen de droge perioden, al blijft het nog geruime tijd aan de bewolkte kant. De westelijke wind is boven land vrij krachtig en langs de kust af en toe hard, windkracht 7. De aangevoerde lucht is zacht. Op veel plaatsen wordt het zelfs even 10 graden. Misschien dat het later vanmiddag in met name het westen van het land soms even opklaart.

Voor zondag staat alweer de volgende storing op het programma. Het regent een aantal uren maar ook na de regenzone houden we het niet droog. Dan vallen er namelijk weer buien, mogelijk ook met hagel.

De wind ruimt in de loop van de dag van west naar noordwest en trekt langs de kust opnieuw aan, tot hard. Met een graad of 8 als maximumtemperatuur is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar.

Maandag voert een westenwind – die iets in kracht afneemt – nog steeds vochtige en zachte lucht aan. Er vallen enkele buien en voor de zon blijft weinig ruimte over. De temperatuur stijgt tot 7 graden.

Dinsdag wordt zowaar een overwegend droge dag, met af en toe zon.

De dagen erna is het weer wisselvallig met af en toe regen en overdag temperaturen van 7 graden.