Video: opgewekte lawine komt ineens wel heel dichtbij

Je wordt staande gehouden in je auto omdat voor je neus een lawine wordt opgewekt. Tsja, hoe moet je je dan voelen? Een Canadees in Stewart, British Columbia filmde het tafereel totdat hij dekking moest zoeken in zijn auto.

Je wordt staande gehouden in je auto omdat voor je neus een lawine wordt opgewekt. Tsja, hoe moet je je dan voelen? Een Canadees in Stewart, British Columbia filmde het tafereel totdat hij dekking moest zoeken in zijn auto.

De lawine is zojuist gecontroleerd opgewekt om een dik pak sneeuw naar beneden te laten komen voordat de natuur het heft in eigen hand zou nemen. In Rusland doen ze dat bijzonder apart, in dit filmpje gaat het er wat voorzichtiger aan toe.

In eerste instantie lijkt alles zich althans ver weg af te spelen, totdat de sneeuwmassa het bos recht voor de neus van de Canadees onder handen neemt. De sneeuwwolk is uiteindelijk zo immens dat het daglicht wordt weggenomen en de cameraman besluit veilig in zijn auto te duiken.

    • Jules Seegers