Tweepersoons engelenkoor

The Webb Sisters. Gezien: 18/1 Paradiso Amsterdam.

De Engelse Webb Sisters behoren tot de categorie wereldwonderen. Het perfecte samengaan van hun stemmen is niet simpelweg te verklaren door talent of oefening. Er is iets in hun genen dat de zingende zussen de juiste combinatie van noten laat vinden. De blonde Hattie is zacht en omfloerst en de donkere Charlie zoekt de hoogte met een heldere sopraan. Samen klinken ze als een tweepersoons engelenkoor dat, mochten ze het willen, een kast vol kristallen glazen aan diggelen kan zingen.

Popsterren zullen ze nooit worden. Daarvoor zijn hun zelfgeschreven nummers te onnadrukkelijk. Het zijn hun goedgekozen covers die de zusters uniek maken. Ze scheppen een serene sfeer, alsof de hele pophistorie aan ze voorbij is gegaan. Zelfs nummers van The Beatles en Johnny Cash maken ze tot middeleeuwse madrigalen, statig gezongen bij Hatties harp of mandoline en de zachte aanslag van Charlies akoestische gitaar.

    • Jan Vollaard