Pele: 'Messi niet beste'

De Braziliaanse voetballegende Pele vindt dat Lionel Messi op internationaal niveau nog moet verbeteren om de beste speler aller tijden te kunnen worden. In een interview met de Franse krant Le Monde wijst Pele (71) er op dat hijzelf vaker scoorde.

„Als Messi 1.238 doelpunten heeft gemaakt, zoals ik, of als hij drie keer wereldkampioen wordt, dan is hij inderdaad de beste”, zegt Pele. „Records zijn er om gebroken te worden maar met mijn record zal dat moeilijk zijn. Mensen vragen me vaak wanneer de nieuwe Pele wordt geboren. Nooit. Mijn vader en moeder hebben de fabriek gesloten.”

Messi (24) won onlangs voor het derde jaar op rij de Gouden Bal als beste voetballer ter wereld. De aanvaller van Barcelona wordt steeds vaker in één adem genoemd met de beste voetballers aller tijden: Pele, Diego Maradona of Johan Cruijff. In 2011 maakte hij 55 doelpunten voor zijn club. Hij scoorde in de finale van de Champions League in 2009 en 2011, toen Barca won van Manchester United. „Ik mag Messi graag”, zegt Pele. „Technisch gezien zijn we ongeveer van hetzelfde niveau. Hij is een grote speler voor Barcelona. Maar hij is minder succesvol voor het nationale elftal van Argentinië.”

Pele beseft dat de meningen verdeeld zullen blijven. „Sommigen zeggen dat Beethoven geen piano kon spelen, dat Michelangelo niet kon schilderen of dat Pele niet kon voetballen. We hebben allemaal een gave van God ontvangen.” (AP)