Kort nieuws Binnenland

Geen vervolging voor agenten strandrellen

Den Haag. Het Openbaar Ministerie heeft terecht besloten twee agenten niet te vervolgen voor het doodschieten van een 19-jarige Rotterdammer tijdens de strandrellen in Hoek van Holland in 2009. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag gisteren besloten. De ouders van het slachtoffer wilden dat het hof justitie zou opdragen de agenten voor de rechter te brengen. De officier van justitie in Den Haag had eerder besloten dit niet te doen, nadat uit onderzoek was gebleken dat sprake was van gerechtvaardigd politieoptreden. Het hof vindt de beslissing van het OM terecht, omdat uit onderzoek is gebleken dat een van hen niet raak schoot en de ander handelde uit noodweer. Daarbij konden de agenten er niets aan doen dat de politieleiding onvoldoende maatregelen had genomen.(Novum)

Overval op supermarkt Statenlid Bosman

Maastricht. Twee mannen hebben gisteravond aan het eind van de middag de supermarkt van het Limburgse Statenlid Cor Bosman in Roermond overvallen. Bosman werd een week geleden uit de PVV gezet na het uitlekken van een oude mail waarin hij zijn PvdA-collega Selçuk Öztürk „een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van een Turks varken” noemde. Op het moment van de overval werd Bosman geïnterviewd door de regionale zender L1 in het kantoortje bij de winkel. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. (NRC)

OM: poging tot moord bij flitspaalbom

Den Haag. Twee mannen van 26 en 32 jaar die vastzitten voor het vastmaken van een bom aan een flitspaal in Voorschoten, wordt poging tot moord ten laste gelegd. Dat heeft het Haagse Openbaar Ministerie gisteren bekendgemaakt. Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) verloor in oktober vorig jaar zijn rechterhand toen het provisorische explosief plots ontplofte. Hij had zijn helm en een deel van zijn beschermende pak al uitgedaan. Een andere EOD’er en een medewerker van de technische recherche raakten lichtgewond. Op dood door schuld staat een straf van maximaal vijftien jaar. (Novum)