‘Ik zit strak in mijn lijf en dan staan slimfit-overhemden het best’

‘Ik zit strak in mijn lijf en dan staan slimfit-overhemden het best’

Amsterdam 13-01-2012 Werkpak: Wilfred Genee Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Wilfred Genee (1967), sportjournalist en tv-presentator

„Of ik ijdel ben? Ja, dat word je vanzelf wel als je op tv komt. Ik schijn ‘de Föhn’ genoemd te worden, maar ik besteed helemaal niet veel tijd aan mijn haar. Een klein beetje gel erin en klaar. Maar ik vind het wel leuk om dat imago hoog te houden, dus schrijf maar op dat ik er dagelijks zeker drie kwartier mee bezig ben.

„Dit jasje is van Corneliani. Hun standaardmaat 50 zit me als gegoten. Toen ik trouwde droeg ik het merk voor het eerst en wat pakken betreft draag ik nu alleen nog maar Corneliani. Ik heb er inmiddels zo’n twintig jasjes van. Dit exemplaar is mijn lievelingsjasje. Het heeft nét die glim waardoor hij sophisticated oogt, maar is niet too much. Een jasje kost rond de 700 à 800 euro.

„Als ik veel presentaties heb, moet ik er wel goed uitzien. Mijn auto is mijn rijdende garderobe, er hangen altijd wel vijf of zes jasjes in, zodat ik nooit verrast kan worden.

„De broek is van Dolce & Gabbana, net als bijna al mijn andere broeken. Het slimfit-overhemd is van Hugo Boss. Ik doe de laatste tijd veel aan de lijn en zit strak in mijn lijf, en dan staan slimfit-overhemden het best. Als ik een goed overhemd vind, koop ik het liefst meteen zes dezelfde.

„De schoenen zijn van Jeffrey West, daar heb ik zo’n zeven paar van. Ik was nooit zo’n schoenenman, tot mijn vrouw zei dat schoenen belangrijk waren. Deze jongens hebben zo’n 350 euro gekost. Als ik ze in het oosten van het land draag krijg ik vaak te horen: „Die schoenen kunnen écht niet!” Terwijl ze in het westen juist mooi gevonden worden.

„Mijn riem is ook van Jeffrey West, hij hoort bij de schoenen. Ik deed ooit een presentatie waar styliste Dyanne Beekman tegenover 1.200 man verkondigde dat het echt niet kon dat mijn riem en schoenen niet bij elkaar pasten. Dus sindsdien match ik.”

    • Nathalie Wouters