Hij: '40 miljoen omzet is haalbaar'

Philippe Petit (44) is zes jaar samen met de Belgische Fabienne Hansoul (36). Ze hebben drie kinderen (4,5 jaar, 3 jaar en 6 maanden). Twee jaar geleden zetten ze het lingeriemerk Fabienne Hansoul Création op. Daarnaast werkt Philippe voor een bedrijf dat beveiligingscamera’s ontwikkelt en voor een uitvaartorganisatie.

Fhilippe en Fabienne gefotografeerd door David Galjaard in hun huis in Rotterdam voor de rubriek "Het Huishoudboekje" - Economie pagina zaterdag editie NRC Handelsblad

Fabienne: „Philippe reageerde erg streng toen ik zei dat ik voor mezelf wilde beginnen. Hij zei: ‘Ik weet dat je goed kunt ontwerpen, maar hoe ga je het verkopen?’ Inmiddels hangt mijn lingerie in winkels in Nederland, België en Duitsland.”

Philippe: „Fabienne ontwerpt en selecteert de materialen, samen sturen wij de productie aan en de logistiek doe ik. De verkoop doen anderen.”

Fabienne: „We werken allebei al twee keer fulltime. Met z’n tweetjes kunnen we het werk niet meer aan. We hebben personeel nodig.”

Philippe: „Maar om die slag te kunnen maken, moeten we eerst kapitaal aantrekken. Van een half miljoen lenen bij een bank of investeerder word ik niet zenuwachtig.”

Fabienne: „Toch vind ik honderd winkels al schrikbarend veel voor zo’n jong merk – we zijn pas in mei 2010 met de verkoop begonnen.”

Philippe: „Amerika staat te wachten met nog eens driehonderd winkels, volgens de verkoopagent daar. The sky is the limit, wat mij betreft. De potentie is er om een groot bedrijf te worden. Nu heb ik mijn andere jobs nog nodig voor het gezinsinkomen. Ik stop daar pas mee als we een ton winst per jaar maken.”

Fabienne: „Ik wil gewoon de potentie die erin zit, eruit halen. Het bedrijf laten bloeien.”

Philippe: „Een omzet van 40 miljoen moet over een jaar of tien wel haalbaar zijn.”

Fabienne: „Ik ben al blij als ik er een fatsoenlijk loon kan uithalen.”

Philippe: „Rondkomen, er een pensioen mee opbouwen en ons spaarniveau weer op orde krijgen: dat is het belangrijkste.”

Fabienne: „En er wat vaker even tussenuit kunnen dan die ene keer vakantie per jaar.”