Einde schaatsseizoen Wouter Olde Heuvel

Schaatser Wouter Olde Heuvel is opnieuw geopereerd aan zijn linkerknie. De allrounder uit de TVM-ploeg komt dit seizoen niet meer in actie. Sportarts Peter Vergouwen, die ook de bovenbeenblessure van zijn ploeggenoot Sven Kramer behandelde, constateerde een zeldzame blessure bij de jongste van de broers Olde Heuvel. „De bovenkant van de knieschijf is te dik waardoor er steeds een pees ontstoken raakt”, zegt Olde Heuvel op de website van Nu Sport.

De schaatser benadrukt dat het om een andere blessure gaat dan in de zomer van 2009, toen hij door knieklachten de Olympische Winterspelen van Vancouver miste. „Ik had destijds een scheurtje in de binnenste meniscus. Dat is in mei 2010 verholpen door dokter Henk van der Hoeven die me nu weer gaat opereren”, aldus Olde Heuvel. „Ik ben nu opgelucht dat Vergouwen de oorzaak van mijn blessure gevonden heeft.’’

Olde Heuvel (25) won dit seizoen in Astana verrassend een wereldbekerwedstrijd over 1.500 meter. Het was zijn eerste internationale zege sinds hij in het seizoen 2006-2007 deel uitmaakt van de TVM-schaatsploeg. In de schaduw van kopman Kramer maakte Olde Heuvel gestaag progressie als allrounder. In 2009 eindigde hij als derde bij de EK en vierde bij de WK. In 2010 en 2011 werd hij bij afwezigheid van Kramer Nederlands kampioen allround.

Afgelopen zomer verbeterde hij zijn bochten. Dankzij trainingen met broer Remco, een specialist op de middenafstanden, nam zijn snelheid toe. Maar bij de kwalificatiewedstrijden voor de EK, eind december, kon Olde Heuvel een goed voorseizoen geen vervolg geven. Zijn contract bij TVM loopt na dit seizoen af.