Een draak voor het jaar van de draak

A woman tries to take pictures of a pine tree damaged by the March 11 tsunami in Kesennuma, Miyagi Prefecture, on January 14, 2012 as it looks like a dragon depending on the angle it is viewed. In 2012, The Chinese New Year which begins on January 23 will mark the year of the Dragon. AFP PHOTO/Toru YAMANAKA AFP

Eigenlijk komt deze foto niet uit China, maar uit de Japanse stad Kesennuma. Daar zette de mevrouw op de foto deze draak op de foto. Toepasselijk, want op 23 januari begint het Chinese jaar van de Draak. Maar eh, bestaan er dan toch draken? Nee hoor, het is gewoon een boom. Helemaal geknakt na de tsunami vorig jaar. Een drakenboom.

Dr. Zeepaard dacht: ik maak er meteen een wedstrijd van. Zie jij een wolk die lijkt op een tijger, een boom als een oude man, een tak als een krokodil? Zet hem op de foto, stuur die naar:

Dr. Zeepaard

NRC Handelsblad

Postbus 8987

3009 TH Rotterdam

en maak kans op een Dr. Zeepaard T-shirt.