Duo-nagellak

Er zijn dingen die je boven een bepaalde leeftijd beter kunt laten. Zoals lollige dingen met je nagels doen. Daarom testte een 21-jarige modestudent het nagellakduo uit de lentecollectie van Yves Saint Laurent die nu – in beperkte oplage – in de winkel ligt. Kleur: fel roze en fel oranje.

YSL verzint steeds iets nieuws om twee flesjes lak in één keer te kunnen verkopen. Slim, want één flesje lak van YSL met 10 milliliter kost 23 euro. Voor een duo-verpakking met maar twee milliliter meer lak, betaal je 32 euro. Maar YSL stimuleert vrouwen niet alleen om te kopen, maar ook om de knutseljuf in zichzelf los te laten. Met Kerst konden ze experimenteren met glanzend en mat zwart door elkaar. Het lenteduo (Duo manicure couture Edition 8) is bedoeld om een felgekleurde french manicure te maken (voor de mannen: de nagel ‘natuurlijk roze’, de nagelrand hagelwit). Om dat werkje heel precies te kunnen doen, is het kwastje scheef gemaakt. De testpersoon – toch heel handig met naald en draad – vond het nogal „een gedoe” en de lak zelf een beetje mat. „Een soort felgekleurde typex.” Al kreeg ze veel complimenten over de waanzinnige kleuren.

    • Monique Snoeijen