Duikers bergen twaalfde dode Costa Concordia, nog 20 vermisten

Familieleden van vermisten bezoeken de plek waar de ramp met de Costa Concordia plaatsvond. Foto AFP / Filippo Monteforte

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben vandaag het ontzielde lichaam van een vrouw gevonden in een compartiment van de Costa Concordia dat onder de waterlijn ligt. De vondst brengt het dodental van de ramp met het cruiseschip op twaalf.

Het stoffelijk overschot van de vrouw, gehuld in een reddingsvest, werd aangetroffen in een smalle gang aan de achterzijde van het schip. Ze lag niet ver van de plaats waar de opvarenden in de uren na de ramp van boord werden gehaald. Haar identiteit is niet bekendgemaakt.

De duikers konden de plek waar de vrouw werd gevonden moeilijk bereiken. De hulp van de marine werd ingeroepen om eerst met explosieven meer ruimte te creëren zodat de duikers niet vast zouden komen te zitten.

Het lichaam van de vrouw is overgebracht naar Giglio, het Toscaanse eiland waar de Costa Concordia vrijdag 13 januari strandde. Twintig opvarenden zijn nog spoorloos. Een van hen is een Peruaans bemanningslid, de anderen zijn passagiers.

Vanochtend werd duidelijk dat de veelbesproken kapitein van de Costa Concordia, Francesco Schettino, de hachelijke toestand van het op de klippen gelopen cruiseschip voor zowel zijn bemanning als zijn rederij verzweeg. Hij zou twintig minuten nadat het schip was gestrand slechts hebben gemeld dat er ‘problemen’ aan boord waren.

    • Jules Seegers