Excelsior verslaat rood NAC, Heerenveen wint met tien man

Sc Heerenveen heeft voor het eerst sinds twee jaar weer eens gewonnen bij De Graafschap. De ploeg van trainer Ron Jans, die in de winterstop liet weten na dit seizoen op te stappen, was in Doetinchem met 2-0 te sterk.

Excelsior heeft NAC vanavond in eigen huis met 3-0 verslagen. De bezoekers speelden het laatste halfuur met negen man. Sc Heerenveen heeft voor het eerst sinds twee jaar weer eens gewonnen bij De Graafschap. De ploeg van trainer Ron Jans was in Doetinchem met 2-0 te sterk.

Voor Excelsior was het pas de tweede zege van het seizoen. De bezoekers uit Breda boden zeker in de eerste helft weinig tegenstand. Rangelo Janga zette de overmacht voor rust om in een voorsprong. In de tweede helft stelden Roland Alberg en Darren Maatsen de zege veilig.

Bij de wedstrijd tussen De Graafschap en sc Heerenveen tekende Bas Dost voor zijn vijftiende en zestiende competitietreffer. Heerenveen speelde de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Daryl Janmaat. Het was de eerste wedstrijd na een maand winterstop.

Vooraf speculeerden de media over het effect van Jans’ aankondiging over zijn vertrek aan het eind van dit seizoen. De vraag was of zijn ploeg het nog wel kon opbrengen om optimaal te presteren. Met het optreden van vanavond legden de Friezen die discussie in elk geval voorlopig lam.

    • Jules Seegers