Clijsters en Li nu al in achtste finales tegenover elkaar

De tennissters Kim Clijsters en Na Li, die vorig jaar de finale speelden van de Australian Open, treffen elkaar nu al in de achtste finales van het eerste grandslamtoernooi van 2012. Clijsters versloeg in de derde ronde binnen vijf kwartier de Slowaakse Daniela Hantuchova: 6-3, 6-2. De Chinese Na Li zag bij een 3-0 voorsprong in de eerste set haar Spaanse tegenstandster Anabel Medina Garrides opgeven met een blessure aan haar rechterenkel.

„Nadat ik gisteren een vrije dag had en vandaag in de avondpartij stond moest ik even in mijn ritme komen”, zei de 28-jarige Clijsters, die twee weken geleden in Brisbane nog verloor van Hantuchova. „Ik wist gelukkig de belangrijke punten te maken en ik ben tevreden dat ik steeds beter ging spelen.”

De als elfde geplaatste Belgische kijkt uit naar haar partij in de achtste finales tegen de als vijfde geplaatste Li. „Die finale van vorig jaar was één van de beste matchen die ik ooit gespeeld heb”, zegt Clijsters in de Belgische krant Het Nieuwsblad. Ze won toen dat duel met de Chinese met 3-6, 6-3 en 6-3. „Ook Na Li speelde toen op een ongelofelijk hoog niveau. We hebben nog vaak over die wedstrijd gepraat achteraf. Ik denk dat het haar geholpen heeft om later Roland Garros te winnen.”

Ook de Chinese verheugt zich op de nieuwe confrontatie met Clijsters. „We spelen op dezelfde manier, het is net als tegen een spiegel spelen”, kijkt Li vooruit. De twee stonden in totaal al zeven maal tegenover mekaar. Clijsters won vijf keer. „Vorig jaar was het de eerste keer dat ik in de finale stond van een grandslamtoernooi en had ik dus geen ervaring”, stelt Li. „Maar na de nederlaag in Melbourne heb ik toch maar knap Roland Garros gewonnen. En de wedstrijd tegen Clijsters is geen finale, dus de ervaring om finales te spelen heb ik nu niet echt nodig.”