Citaten

„Wanneer de problemen met de euro erger worden, zullen sommige landen zeggen: we moeten eruit stappen. Als ze daarmee dreigen, zal Brussel concessies doen, dan wordt de euro van binnenuit steeds meer verzwakt. En wat als een land dan zegt: we stappen eruit? Gaat Brussel dan tanks sturen? Die hebben ze niet. Dus zal de euro afkalven en uit elkaar vallen.”

De Amerikaanse investeerder Jim Rogers over de eurocrisis, in Tegenlicht, 16 januari.

„Ik denk dat hij juist zijn menselijkheid heeft laten spreken, dat hij zei: ‘als mens vind ik dit’. [...] Als je dit verhaal, dit rapport gelezen hebt van Deetman, dan wil je dat ook, dan wil je dat ook graag, dat dat zou kunnen. Maar aan de andere kant hebben we natuurlijk toch ook de rechtsstaat die daaraan in de weg staat, en daar kan ik ook mee leven, hoe vervelend dat ook is.”

Tweede Kamerlid Ard van der Steur (VVD) over het idee van premier Rutte om te onderzoeken of de verjaring van misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk kan worden afgeschaft, in het NOS-Radio 1-Journaal, 18 januari.

„Wij reageren nooit op dit soort kwesties. Ook niet als we er niets mee te maken hebben. Dat leidt tot slechte interviews, maar het is een goed beleid.”

Premier Benjamin Netanyahu van Israël over de moord op een Iraanse kerngeleerde, in Nieuwsuur, 19 januari.

„Geweld? Op auto’s met name. En op het eind sla ik best wel iemand dood.”

Actrice Katja Römer-Schuurman over haar rol van ‘loan shark’ in de film Black Out, in De Wereld Draait Door, 19 januari.

„Je gaat op zoek naar authenticiteit en dat is buitengewoon kut.”

Acteur Yorick van Wageningen over de verkrachting die hij speelt in de film The Girl with the Dragon Tattoo, in Pauw & Witteman, 19 januari.