Brieven over de nieuwe CDA-gezichten

Nieuwe gezichten CDA zijn een desillusie

Wat een desillusie levert het portret op van een groep jonge CDA-wethouders (NRC Handelsblad, 14 januari). Ze vallen niet te betrappen op enige motivatie met diepgang omtrent hun maatschappelijk engagement. En dan constateringen als: „Wie de wethouders boos wil krijgen, vraagt dan ook naar de rol van geloof in hun partij.” Kennelijk hebben deze wethouders geen boodschap aan de eigen christen-democratische partijfilosofie.

In artikel 2 van de CDA-statuten staat toch echt: „Het CDA aanvaardt de heilige schrift als richtsnoer voor het politiek handelen.” De belangrijke stichter van het CDA Prof. Steenkamp formuleerde nog: ‘Het Evangelie doet een appèl, wij geven hierop – ons – antwoord.’ Dat verdraagt zich niet met het politieke bedrijf als naar voren komt in de interviews, losgezongen van de grondslag van het CDA: de C.

Prof. Mr. Olaf van Boetzelaer

Brugge

Keuze Hotel Avegoor pleit niet voor CDA’ers

Het pleit niet voor de jonge wethouders van het CDA dat ze, bekommerd om hun beeldvorming, twijfelden of Avegoor niet te duur was (NRC Handelsblad, 14 januari). Blijkbaar wisten ze niet dat het landgoed tijdens de oorlog in gebruik was als trainingscentrum van de SS, waar tientallen joden zijn mishandeld.

A.Koppejan

Hoogezand

    • Prof. Mr. Olaf van Boetzelaer