Weer

Er zijn maar weinig plekken in Europa waar op dit moment stabiel weer heerst. In de Alpen bijvoorbeeld valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar kunnen wij hier alleen van dromen, met alle regen de komende dagen.

Het zachte weer heeft vooral te maken met de windrichting. Al zowat de hele winter komt de wind uit westelijke richtingen. Die brengt zachte lucht en, bij gebrek aan hogedrukgebieden, talrijke storingen met soms veel wind. Waar de Alpen, onderhevig aan dezelfde storingen, boven 1.000 meter meestal sneeuw krijgen, is dit in het laaggelegen Nederland vooral regen.

Ook vannacht gaat het weer regenen vanuit het westen, maar allereerst zijn er nog opklaringen en kan het nog behoorlijk afkoelen. Langs de oostgrens wordt het met 2 graden het frist.

Morgen in de loop van de ochtend verlaat het regengebied het land via Limburg. Daarachteraan komen buien, maar er zijn ook opklaringen. Vooral de tweede middaghelft laat de zon zich wat vaker zien. Er staat een vlagerige, stevige zuidwestenwind, kracht 3 tot 5 boven land, aan zee waait het hier en daar stormachtig. Met 10 graden is het boterzacht.

Met uitzondering van dinsdag blijft het wisselvallig. Langzaam wordt het koeler.