We moesten langs een soort douane

Vorige week woensdag hoorden we na het trainen dat we misschien naar Ajax-AZ mochten. Ik heb meteen de volgende dag met Djoni, mijn vriendin en teamgenoot, aan de meester gevraagd of wij donderdag een halve dag vrij konden krijgen. De dag daarna moesten we een formulier invullen, dat deden we.

Uiteindelijk zijn we met zes meisjes van E3 gegaan, samen met ongeveer veertig anderen kinderen van sc Buitenveldert. In de bus was het erg gezellig maar we hebben niet gezongen.

Toen we naar binnen gingen moesten we eerst langs een soort van douane, daar keken ze of je geen blikjes of harde plastic flessen bij je had. Djoni en Rigo, mijn vriendinnen, moesten hun blikjes en flessen weggooien. Daarna liep je een trap op, en ging je met een lift naar boven. De lift was in een grote plastic buis die kronkelend omhoog ging. Aangekomen liepen we het trapje op naar de tribune. Opeens sta je dan boven aan in het stadion! Na een optreden van Jumbo kwamen de spelers het veld op. Iedereen schreeuwde erg hard. Je hoorde het heel hard galmen.

Je hoorde het clublied van Ajax. Daarna begon de wedstrijd. Het geluid werd nog harder. Al snel maakt Siem de Jong voor Ajax 1-0. Je hoorde overal ‘Ajax, Ajax!’. Snel daarna scoorde Maarten Martens voor AZ 1-1. Het was veel stiller dan toen Ajax een doelpunt maakte. Uiteindelijk won AZ met 3-2. Het was niet erg veel lawaai, maar je hoorde wel wat. De teleurgestelde Ajax-fans liepen van de tribune af. Terug in de bus was het stiller dan ervoor, maar we hadden wel een hele leuke middag, alleen jammer dat Ajax heeft verloren.

Mila Remmers (11 jaar)

    • Mila Remmers