Volslank! Volslank!

Gezien op Facebook: acht foto’s in twee rijen van vier. Op de bovenste vier zien we bikinifoto’s van respectievelijk spillepoot Heidi Montag, de graatmagere Nicole Richie, wandelend geraamte Keira Knightley en een vormeloze Kirsten Dunst. Eronder staan superpin-up Bettie Page, de volslanke Shirley Jones, een glooiende Elizabeth Taylor en een voluptueuze Marilyn Monroe in hun bloeitijd.

De afbeelding stelt ons een prangende vraag. In de bovenste foto’s staan de woorden: ‘When Did This ...’. In de onderste rij: ‘Become Hotter Than This?’ Juist. Leg dat maar eens uit. ‘Papa, waarom vinden mannen uitgemergelde meisjes leuker dan prachtige vrouwen?’ Er is ergens iets faliekant misgegaan.

Ik dacht altijd dat ik een van de weinigen was, maar het lijkt erop (192 keer gedeeld, 482 likes) dat er meer mannen zijn die er genoeg van hebben. We willen echte vrouwen terug, met heupen en billen en zachte buikjes om op te liggen. Vrouwen die goed in hun vel zitten, zijn per definitie het mooist. En een gezonde eetlust hoort daarbij. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen force feeder. Ik ga graag met vrouwen uit eten, dus ze moeten nog wel het huis uit kunnen. Maar we mogen ze best een beetje aansporen.

Dus, partners, zussen, collega’s en vriendinnen: jullie hoeven niet dun te zijn. Liever niet zelfs. Ik zou een spandoek willen maken en demonstreren: ‘Volslank! Volslank! Volslank!’

Welnu dames, als jullie cupmaten dreigen te worden afgewaardeerd van CCC naar CC+ door kretietbeoordelaars als Hooty’s of Standard of Pairs, maak dan snel Coca-Cola-spareribs. Zoet, vet, verschrikkelijk lekker en culinair verantwoord.

Snij de ui, de knoflook en de lomboks overdwars doormidden. Gooi alles behalve de boter in een grote pan. Laat een nachtje marineren. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat ongeveer vier uur pruttelen tot het vlees van de botten valt. Leg de ribben op een brede schaal zodat ze niet op elkaar liggen. Zeef het kookvocht en kook het in tot het stroperig is. Zwenk de koude boter in stukken door de stroop. Smeer de ribben in met een dikke laag cola-boterglace en zet ze 8-10 minuten onder de gril.

    • Joël Broekaert