Opinie

    • Ik

Toenadering

Hector is 7 jaar oud en autistisch. De band met zijn twee jaar jongere broertje Otto is moeizaam, maar Hector probeert toch af en toe op geheel eigen wijze toenadering te zoeken. Zo ook deze ochtend. Hij is naar de wc geweest en roept enthousiast dat Otto moet komen. Hij heeft iets voor hem. Opgetogen

Hector is 7 jaar oud en autistisch. De band met zijn twee jaar jongere broertje Otto is moeizaam, maar Hector probeert toch af en toe op geheel eigen wijze toenadering te zoeken. Zo ook deze ochtend. Hij is naar de wc geweest en roept enthousiast dat Otto moet komen. Hij heeft iets voor hem. Opgetogen tronen we Otto mee naar de wc. De deur zwaait open en daar staat Hector die roept dat hij een cadeau heeft. En met een ruime armbeweging wijst hij op de wc-pot waarin een dampende drol in een perfecte cirkel ligt. „Kijk”, zegt hij tegen Otto, „speciaal voor jou, de ‘O’ van Otto!”

G. Leeuwenburgh-Lubbers

    • Ik