Voice of Holland nadert ontknoping - wie heeft de beste kansen?

Chris Hordijk lijkt de grote favoriet bij de finales van The Voice of Holland later vandaag. Foto Screenshot

De winnaar van The Voice of Holland zal vanavond bekend worden. Wie mag zich de opvolger van Ben Saunders gaan noemen? Nog even een korte opfriscursus: wie beleeft vanavond ‘een droomstart van zijn carrière’ in de populairste talentenshow van Nederland?

Er zijn vier finalisten:

Chris Hordijk

Topfavoriet is vanavond Chris Hordijk – uit het team van Nick en Simon. Want zijn singles worden online het meest massaal gedownload. Zijn lied ‘Time after Time’ kwam vandaag binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. En hij stootte vorige week nog publiekslieveling Charly Luske uit de strijd.

Collega’s zijn trots op Chris Hordijk:

Voetballer Wesley Sneijder is fan van Hordijk, getuige zijn tweet van gisteren:

Twitter avatar sneijder101010 Wesley Sneijder Watching the voice of Holland.... #TVOH Chris wat een stem!!! Geweldig!!!

Iris Kroes

Iris Kroes is de finalist uit het team van Marco Borsato. Ze is pas 18 jaar oud en komt uit Drachten. Ze viel tijdens de audities op, doordat zij zichzelf begeleidde op een harp. Die heeft ze ondertussen niet meer nodig. Haar stem doet nu het werk.

Iris speelt en zingt 'Someone like you' van Adele:

En Iris heeft er zin in vanavond, twitterde ze eerder vandaag:

Twitter avatar iriskroes Iris Kroes Wauw... Geweldig! Finale repeteren...... =) Het wordt een suuuuupershow! #tvoh

Erwin Nijhoff

Erwin Nijhoff is de kandidaat van Angela Groothuizen. Hij is een artiest met veel ervaring. Hij is de voormalig voorman van de rockband The Prodigal Sons. Zijn geluid is sterk geïnspireerd door Bruce Springsteen. Niet de allergrootste favoriet voor vanavond, maar je weet het natuurlijk nooit.

Optreden van Erwin Nijhoff en zijn The Prodigal Sons op Pinkpop 1994:

Angela Groothuizen heeft op Twitter alle vertrouwen in haar finalist:

Twitter avatar Angelagroothuiz Angela Groothuizen De stemming @RTL_TVOH is opgelaten en heel vrolijk. Mijn bruisende tvpersoonlijkeid @ErwinNyhoff is erg op dreef! Sms erwin naar 3131 #echt

Paul Turner

Paul Turner is de laatste finalist. De één vindt hem een vals zingende en hysterische persoonlijkheid, de ander juist een talentvolle en zelfs wel vertederende topartiest. Van Velzen heeft met zijn finalist in ieder geval iemand die opvalt in huis. Turner is een Britse musicalster en woont pas zeven maanden in Nederland. Zijn grote voorbeeld is Freddy Mercury.

Paul Turner treedt op in de stijl van zijn grote voorbeeld Freddy Mercury:

Oud-politicus Joost Eerdmans (LPF destijds) is niet zo gecharmeerd van de drukke Turner:

Twitter avatar Eerdmans Joost Eerdmans Paul Turner: geen Holland en geen Voice.. Wel een beetje een blamage als hij het vanavond wint #theEntertainerofEngland #tvoh
    • Niels Posthumus