Tennisfavorieten ronde verder

Tennissers Roger Federer en Rafael Nadal zijn vandaag doorgedrongen tot de laatste zestien van de Australian Open. De als vierde geplaatste Zwitser won in Melbourne met 7-6, 7-5 en 6-3 van het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic. Nadal, de nummer twee van de plaatsingslijst, had weinig problemen met de Slowaak Lukas Lacko: 6-2, 6-4 en 6-2.

Karlovic verspeelde een setpoint in de tiebreak. Federer sloeg vervolgens wel toe. De dertigjarige Zwitser, die 55 winners sloeg en dertien onnodige fouten maakte, kwam daarna niet meer in de problemen. Federer speelt in de volgende ronde tegen de Australiër Bernard Tomic of de Oekraïner Alexandr Dolgopolov.

Nadal stond opnieuw geen set af in Melbourne. De Spanjaard, die het toernooi in 2009 won, treft in de achtste finales zijn landgenoot Feliciano Lopez. Die won vandaag in vijf sets van de Amerikaan John Isner.

De Tsjech Tomas Berdych, als zevende geplaatst, won in drie sets (twee tiebreaks) van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Lleyton Hewitt drong gisteren door tot de derde ronde. De publiekslieveling in Melbourne zag zijn Amerikaanse tegenstander Andy Roddick opgeven met een enkelblessure.

In het vrouwentoernooi bereikte de Belgische Kim Clijsters vandaag de vierde ronde in Melbourne. De titelverdedigster won in twee sets van de Slowaakse Daniela Hantuchova: 6-3 en 6-2. In de volgende ronde speelt Clijsters tegen de winnares van de partij tussen de Spaanse Anabel Medina Garrigues en de Chinese Li Na. Vorig jaar troffen Clijsters en Li Na elkaar in de finale. De Vlaamse won toen.