Robben: ik blijf bij Bayern

Arjen Robben gaat zijn contract bij Bayern München verlengen. Volgens de 27-jarige vleugelspits gaat het nog om formaliteiten. De huidige verbintenis van Robben loopt in 2013 af.

„Als er vijf of tien clubs groter zouden zijn dan Bayern kun je zeggen: ik heb misschien nog een doel”, zegt Robben in de Süddeutsche Zeitung. „Maar Bayern staat aan de top en behoort tot de beste ploegen van de wereld.”

Robben speelt sinds de zomer van 2009 voor Bayern, dat hem overnam van Real Madrid. Eerder stond de international onder contract bij FC Groningen, PSV en Chelsea.

Bayern-coach Jupp Heynckes maakte vorige maand kenbaar dat hij Robben nodig heeft en dat hij de club heeft gevraagd het contract met de Nederlander te verlengen. Dit seizoen miste Robben veel wedstrijd door een blessure. Hij speelde in de Duitse competitie pas acht duels en was daarin volgens critici meer dan eens zelfzuchtig.

In het Duitse sportblad Kicker reageerde Robben deze week op die kritiek. „Zonder het te overdrijven moeten aanvallers soms egoïstisch zijn. In het veld doe je dingen op intuïtie, daarin ben ik hetzelfde als [ploeggenoot] Franck Ribéry. Spelen op intuïtie is onze kracht. Daarom vind ik egoïsme óók een kwaliteit.”