pas verschenen

W.G. van de Hulst: Het Gouden Voorleesboek. Rubinstein, 192 blz. € 15,-

Heruitgave van de kinderklassieker.

Ana Luisa Amaral: Wachten op Odysseus. Gedichten 1990-2011 een keuze. Vert. Arie Pos, IJzer, 80 blz. € 14,50

Eerste bundeling van vertaalde gedichten van Ana Luisa Amaral (1956), een belangrijke stem van de hedendaagse Portugese poëzie.

Robert Gerwarth: Hitlers beul. Leven en dood van Reinhard Heydrich 1904- 1942 (Hitler’s Hangman. The Life of Heydrich). Vert. Gerrit Jan Zwier, Balans, 452 blz. € 24,95

Biografie van Reinhard Heydrich, het Blonde Beest dat wel als de ‘gevaarlijkste man van het Derde Rijk’ werd beschouwd. De Duitse historicus Robert Gerwarth gebruikte hiervoor niet eerde geraadpleegde bronnen.

Joke J. Hermsen: Blindgangers. De Arbeiderspers, 320 blz. € 19,95

Roman van Hermsen, die volgt op haar succesrijke essaybundel Stil de tijd, handelt over een reünie van oude vrienden. Boek is bedoeld als een filering van de tijdgeest.

Ann Patchett: Staat van verwondering. (State of Wonder). Vert. Hien Montijn, De Bezige Bij, 400 blz. € 19,90

Nieuwe roman van de Amerikaanse schrijfster Ann Patchett (1963). Haar eerdere roman Belcanto was een bestseller, bekroond met verschillende prijzen.

Suzanne Vermeer: Noorderlicht. A. W. Bruna, 248 blz. € 17,50

Het laatste boek van Suzanne Vermeer, pseudoniem voor de vorig jaar overleden Paul Goeken, speelt zich af in Noorwegen.

Anne Wiazemsky: Kind van een oorlog. Het waargebeurde verhaal van een onmogelijke liefde na een allesverwoestende oorlog Vert. Liesbeth van Nes, Meulenhoff, 288 blz. € 19,95

Roman van de kleindochter van de Franse Nobelprijswinnaar François Mauriac speelt zich af in het Berlijn van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Wiazemsky is vooral bekend als actrice en regisseuse.