Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Overval op winkel ex-PVV’er Cor Bosman tijdens live interview

Voormalig Statenlid voor de PVV-Limburg Cor Bosman verliet vorige week de PVV-fractie, en is vandaag overvallen in zijn buurtsuper. Foto L1

Gewapende overvallers hebben vanmiddag de kassa buitgemaakt van de buurtsupermarkt van het Limburge ex-PVV Statenlid Cor Bosman. De overval was live te volgen, omdat Bosman op dat moment telefonisch werd geïnterviewd door radiozender L1.

Het gesprek werd plotseling onderbroken, waarna geschreeuw en gevloek klonk. Bosman probeerde de overvallers nog achterna te gaan, maar moest opgeven toen ze er op een scooter vandoor gingen. Hij vertelde even later op L1 dat niemand gewond is geraakt. Hoeveel de overvallers buit hebben gemaakt is nog onbekend.

Bosman heeft inmiddels laten weten vanavond te zullen reageren op de overval. Dat doet hij in het programma L1 Laat van de lokale zender om 21.30 uur.

Bosman start eenmansfractie na uitlekken e-mail aan Öztürk

Bosman is een week geleden uit de PVV-fractie gezet en besloot toen door te gaan als eenmansfractie ‘Leefbaarheid en Democratie’. Eerder die dag zorgde hij voor ophef door de beledigende uitspraken die hij in e-mails over PvdA-statenlid Selçuk Öztürk deed. Bosman zou hem uitgemaakt hebben voor ‘een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken’ in berichten tegen twintig PVV-partijgenoten. Aanleiding voor de belediging was een interview van Öztürk aan het blad Typisch Roermond, waarin hij zich sterk afzette tegen de PVV.

De Limburgse PVV-fractieleider Laurence Stassen reageerde destijds op de mail door te benadrukken dat het uitlekken van mail van Bosman zeer schadelijk zou kunnen zijn voor de partij. Fractielid Harm Uringa stapte uit de fractie omdat hij het geheel oneens was met Bosman. Deze heeft wel excuses gemaakt voor zijn uitlatingen, maar wel met de kanttekening dat hij in de media extra hard werd aangepakt omdat hij lid was van de PVV. Hij gaf voorbeelden van mensen die politici van de PVV hadden bedreigd en die niet zouden zijn aangepakt voor hun uitspraken.