Makers flitspaalbom beschuldigd van moordpoging

De explosievendienst aan het werk. Foto NRC / Bart Funnekotter

De twee mannen die vastzitten voor het vastmaken van een bom aan een flitspaal in Voorschoten, wordt poging tot moord ten laste gelegd. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag vanmiddag gezegd. De mannen moeten dinsdag op een pro-formazitting voor de rechtbank in Den Haag verschijnen.

Toen een bomruimer van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het explosief aan de paal aan de Voorschoterweg op 23 oktober vorig jaar probeerde te demonteren ontplofte het. Daarbij verloor de man zijn rechterhand. Ook een andere bomruimer en een technisch rechercheur raakten gewond.

De twee mannen uit Voorschoten hebben bekend betrokken geweest te zijn bij het incident. Een derde verdachte werd eerder vrijgelaten.

    • Marije Willems