Liu Xiaobo in vertaling

Op 31 januari verschijnt voor het eerst een vertaling van een boek van Liu Xiaobo. In het Nederlands.

Ik heb geen vijanden, ik ken geen haat is de Nederlandse titel van het te verschijnen boek van Liu Xiaobo. Naast essays is ook het manifest Charta 08 – een manifest voor democratisering van China – opgenomen. Omdat het voor het eerst is dat er een werk van Xiaobo in vertaling verschijnt, organiseren Amnesty International en uitgeverij De Geus op 3 februari in Den Haag een bijeenkomst. René Appel, voorzitter van PEN Nederland, zal als presentator en moderator optreden. Onder de sprekers zijn Tienchi Martin-Liao (voorzitster van het Independent Chinese PEN Centre), Eduard Nazarski (directeur Amnesty Nederland), Ma Jian (schrijver) en Yang Lian (dichter). Liu Xiaobo kreeg in 2010 de Nobelprijs voor de Vrede. NRC