Kortkolom sport

Waterpoloërs verliezen ook derde EK-wedstrijd

Eindhoven. De Nederlandse waterpolomannen hebben ook hun derde wedstrijd op de Europese kampioenschappen in Eindhoven verloren. Regerend wereldkampioen Italië was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion met 14-6 te sterk. Nederland verloor eerder dit toernooi van Griekenland en olympisch kampioen Hongarije. De ploeg van bondscoach Johan Aantjes staat na drie wedstrijden op de vijfde plaats in groep A. Alleen Turkije staat er op basis van het doelsaldo nog slechter voor. Nederland speelt in de groepsfase nog tegen Macedonië en Turkije. (Novum)

Zweed Wernbloom (AZ) nu naar CSKA Moskou

Alkmaar. Pontus Wernbloom heeft een contract voor 4,5 jaar getekend bij CSKA Moskou. Dat meldde de Russische club gisteren. De 25-jarige Zweedse middenvelder komt over van AZ. Beide partijen doen geen uitspraken over de hoogte van de transfersom. Wernbloom, die nog een contract had tot medio 2013, speelde sinds de zomer van 2009 voor AZ. De twintigvoudig international speelde 67 competitieduels en maakte daarin zeven doelpunten. Voor zijn tijd bij AZ speelde hij vierenhalf jaar voor het Zweedse IFK Göteborg. (Novum)

Coleman voor Speed als bondscoach van Wales

Cardiff. Chris Coleman is de nieuwe bondscoach van Wales. De oud-international is de opvolger van Gary Speed, die in november vorig jaar zelfmoord pleegde. Coleman (41) was eerder trainer van Fulham, Real Sociedad, Coventry City en het Griekse Larissa. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse trainer Raymond Verheijen aanblijft als assistent-bondscoach van Wales. De Nederlandse inspanningsfysioloog was een van de kandidaten als mogelijke opvolger van Speed. (Novum)

Valencia al bijna zeker van halve finale beker

Valencia. Valencia heeft een grote stap gezet richting de halve finale van de Copa del Rey. De ploeg van trainer Unai Emery won de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Levante met 4-1. Volgende week staat de return op het programma. De winnaar van de dubbele confrontatie speelt in de halve finale tegen FC Barcelona of Real Madrid. De Catalanen wonnen woensdag de heenwedstrijd in Madrid met 2-1. (Novum)

Inter naar kwartfinale Italiaans bekertoernooi

Milaan. Internazionale heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi. De winnaar van de afgelopen twee edities van de Copa d’Italia won thuis met 2-1 van Genoa. Bij Inter stonden middenvelder Wesley Sneijder en spits Luc Castaignos in de basis. Beide Nederlanders werden in de tweede helft gewisseld. In de kwartfinale wacht Inter een dubbele ontmoeting tegen Napoli. Juventus-Roma, Chievo-Siena en Milan-Lazio zijn de andere kwartfinales. (Novum)

VVV huurt aanvaller Berghuis van Twente

Rotterdam. VVV-Venlo huurt Steven Berghuis tot het einde van het seizoen van FC Twente. De 20-jarige vleugelspits kreeg bij de voetbalclub uit Enschede weinig speelminuten. Berghuis kwam in de eerste seizoenshelft zeven competitieduels in actie voor FC Twente. Hij wist daarin eenmaal te scoren. VVV-Venlo hoopt komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord al over Berghuis te beschikken. Hij is de vervanger van Ahmed Musa, die eerder deze maand naar CSKA Moskou vertrok. Frank Berghuis, de vader van Steven, speelde ooit twee seizoenen voor VVV. (Novum)