Kort nieuws Economie

Verladers gaan schade stremming claimen

Amsterdam. Verladersorganisatie EVO bereidt een schadeclaim voor vanwege de blokkade van het Twentekanaal door de kapotte sluis bij Eefde. De organisatie schat de totale schade voor alle bedrijven op vele miljoenen. Rijkswaterstaat meldde eerder deze week dat de sluis over drie weken passeerbaar wordt, en over acht weken weer volledig kan worden gebruikt. De sluis in het Twentekanaal bij het Gelderse Eefde is sinds 3 januari gestremd. Veel bedrijven die hun goederen normaal over het kanaal vervoeren, hebben daarnaast kosten moeten maken voor vervoer over de weg. (Novum)

IBM ziet winst verder stijgen tot $ 5,9 miljard

Amsterdam. De winst van IBM is, in lijn met de verwachtingen, met 4,4 procent gestegen in het vierde kwartaal van 2011. De winst kwam uit op 5,9 miljard dollar. Een jaar eerder boekte het it-bedrijf een winst van 5,26 miljard dollar. De omzet liep met 1,6 procent op tot 29,5 miljard dollar. Wanneer de valutaschommelingen zijn meegerekend, steeg de omzet met 1,0 procent. (Dow Jones)

Winstgroei bij Google valt beleggers tegen

Amsterdam. Google heeft over het vierde kwartaal 6,3 procent meer winst geboekt dan een jaar geleden. Het Amerikaanse internetbedrijf presteert daarmee onder de verwachtingen van analisten. Het bedrijf rapporteerde over het laatste kwartaal van 2011 een winst van 2,71 miljard dollar, of 8,22 dollar per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder werd een winst behaald van 2,54 miljard dollar, of 7,81 dollar per aandeel. (Dow Jones)

SNS Bank benoemt Boers tot directeur

Amsterdam. Ernst-Jan Boers is benoemd tot voorzitter van de directie van SNS Bank. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Hij vervulde deze rol als waarnemer sinds 1 januari. Boers (45) was sinds 2009 CFO van SNS Bank. Daarvoor was hij directeur Group Finance bij SNS Reaal, het verzekeringsbedrijf van SNS. Boers kwam in 2007 over van ABN Amro waar hij financieel directeur was van het verzekeringsbedrijf. (Novum)