Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Internet in 2011 in héél veel cijfers

Het percentage internetgebruikers per regio. Grafiek: Pingdom.com

Met 360 miljoen accounts (van de 3,146 miljard bestaande mailaccounts) is Hotmail de meest gebruikte e-mailservice. In 2011 kwamen er 300 miljoen websites bij. Met een verkoopprijs van 2,6 miljoen dollar was social.com de duurste domeinnaam van het jaar. Overigens bestaan er 95,5 miljoen sites die op .com eindigen, de meeste gebruikte extensie.

Wereldwijd zijn er 2,1 miljard gebruikers van internet, waarvan de meeste in Azië (922,2 miljoen) en de minste in Oceanië (21,3 miljoen). De hoogste internetpenetratie ter wereld vind je in Noord-Amerika: 78,3 procent. In Afrika ligt dit op 11 procent.

Vorig jaar werden er op Facebook 200 miljoen nieuwe accounts geregistreerd. Twitter kreeg 250 miljoen tweets per dag te verwerken. De meest gebruikte hashtag van het jaar was #egypt. Youtube speelde een biljoen video’s af. En iedere minuut wordt er 48 uur aan videomateriaal geüpload. Op FlickR worden dagelijks 4,5 miljoen foto’s geplaatst.

Nog niet duizelig van alle cijfers? Neem dan een kijkje op het blog van Pingdom waar nog veel en veel meer cijfers zijn verzameld over internet in 2011.