Grootste koran ter wereld is van 21 geitenhuiden

De koran is gegroeid en de bijbel is gekrompen. En Wilders komt met een boek over de oorlog van de islam tegen het Westen en hem.

In Afghanistan is de grootste koran ter wereld gemaakt, volgens de makers althans, een boek van 2,28 meter hoog en 1,55 meter breed. Eenentwintig geiten offerden hun huid voor de band van het boek, weet persbureau Reuters te melden.

De gegroeide koran krijgt gezelschap van een gekrompen bijbel. Deze week publiceerde Penguin USA een nieuwe editie van de zogeheten Jefferson Bible, meldt The Guardian. De derde president van de Verenigde Staten had de gewoonte passages die hij niet geloofde – zoals bijvoorbeeld de heilige maagd die moeder wordt, of de wederopstanding – met een scheermesje te verwijderen. Jeffersons achterkleindochter verkocht de bijbel in 1895 aan het Smithsonian Institution, die hem in 1904 voor het eerst uitgaf.

Het boek van Geert Wilders, Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me, zal 30 april in de Verenigde Staten verschijnen bij Regnery Publishing, een ultraconservatief campagnebureau dat ook onder meer Ann Coulter, Newt Gingrich en Dinesh d’Souza uitgeeft. Ook doet Regnery een serie politically incorrect guides over sterk gepolitiseerde kwesties als Vietnam, Darwin en het feminisme. NRC