Echtgenote DSK leidt Franstalige Huffington Post

Anne Sinclair, voormalig sterjournaliste en directeur informatie bij de Franse tv-zender TF1 en de echtgenote van Dominique Strauss-Kahn, keert terug naar de journalistiek. Sinclair (63) gaat leiding geven aan de Franse versie van de website Huffington Post, die komende maandag wordt gelanceerd. De Franse versie van de nieuwsblog gaat samenwerken met dagblad Le Monde.

Sinclair werd door Arianna Huffington aangezocht omdat ze vertrouwd is met de Franse en de Amerikaanse journalistiek. Sinclair is geboren in New York en woonde met haar man tot vorig jaar in Washington. Voor betaalzender Canal+ en nieuwszender iTélé maakte ze reportages over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Na de arrestatie van haar man op verdenking van verkrachting in New York weigeren Sinclair alle interviews. Deze week doorbrak ze de mediastilte met een interview in het maandblad Elle, waarin ze uithaalt naar vrouwen die haar verwijten trouw te zijn aan haar overspelige echtgenoot.