Abe mocht naast keeper Esteban lopen

Ajax kreeg straf en 20.000 kinderen kregen een cadeau. Want alleen zij mochten de bekerwedstrijd Ajax-AZ bijwonen. NRC Handelsblad vroeg twee van hen om verslag te doen en foto’s te maken.

We hadden de bus van AZ-baas Toon Gerbrands gekregen. We mochten erheen omdat een hooligan het veld op liep en keeper Esteban een karatetrap wilde geven.

En we hadden een les gehad: ‘Ik ben een echte fan.’

Van AZ hadden we een boekje gekregen. We hadden informatie gekregen hoe je je moet gedragen.

En toen gingen we met de bus naar de Arena. We gingen zingen in de bus met de cd, met stadionliedjes. Ik vond het wel leuk dat we met de bus gingen, want dat is leuker dan met de auto.

Ik was al een keer in de Arena geweest met Oranje. Het was wel anders dan met grote mensen want er was veel minder lawaai in het stadion. Er waren minder Ajax-supporters. Er was een leuke sfeer. Het stadion was niet helemaal vol. De kinderen gingen waaien met de vlaggetjes en met de sjaals.

Ik vond het wel bijzonder dat kinderen uit onze klas, groep zes van de Binnenmeerschool, het veld op mochten lopen. Abe mocht met Esteban lopen.

Ik vond het best wel een spannende wedstrijd, want ze bleven aan elkaar gewaagd. AZ won toch: 3-2. Dat vond ik erg leuk. De beste voetballer van AZ is Rasmus Elm.

Ik heb best wel wat met voetbal, want ik zit er ook op, bij FC Uitgeest. Ik sta het liefste links-half.

Toen we terugliepen waren er veel mensen tegelijk op de trap. Je zag een heleboel mensen. In de bus terug mochten we eerst even tv kijken.

En toen gingen we liedjes zingen. Toen we aankwamen stonden de ouders ons op te wachten.

Ik vond het erg leuk en je kon het goed zien.

Marco Schot (10 jaar)