Wij hebben de publieksprijs gewonnen!!!

Theatergroep Max toert door Nederland met Help, een stuk over het ontstaan van The Beatles. In Rotterdam ging Max op zoek naar de nieuwe Beatles. Aan de wedstrijd Rotterdam’s Got Talent deden acht bandjes mee. De jongste deelnemers zitten in Kicks. Zij schreven een verslag over de dag.

Na een eindje fietsen kwamen we aan in theater De Gouvernestraat. We werden ontvangen en naar de kleedkamer gebracht, waar twee andere bands zaten: Rott’n Damned en Toeval. We hebben even gekletst en toen zijn we even gaan rondkijken. We werden ook nog ondervraagd door de presentatrice van de wedstrijd.

Om 15.20 trad de eerste band Rott’n Damned op met harde punkrock. Als tweede trad de band Manhattan Project op. Dat was een band van de SKVR-popschool. Als derde kwamen wij, Kicks (Baue marimba, drum en zang, Bass keyboard, zang, Josh gitaar, Jonas, gitaar, Tim, marimba, drums) om 16.15. Wij waren bij verre de jongste muzikanten (tussen de 11 en 13 jaar). Wij hebben drie nummers gespeeld: Seven Nation Army van de White Stripes, Better than you, een eigen nummer en een arrangement van Come Together van de Beatles. Net toen wij wilden spelen bleek dat er problemen waren met het keyboard, dus het duurde even voordat we konden beginnen. Voor de rest vonden wij het een goed optreden, vooral omdat wij en het publiek stonden te swingen. Na ons kwam de enige Nederlandstalige band die Toeval heette, zij speelden Nederpop. Als vijfde kwam Tools of a Cynic, een vooral instrumentale band die popmuziek speelde. Na die band werden wij geïnterviewd door een jeugdkrant uit Kralingen genaamd Jong10. De zesde band was New Block die twee bandleden misten, de drummer en hun tweede zangeres. Toch gaven ze nog een goed optreden. De één na laatste band waren The Pilots die naast ons als enige een liedje deden van de Beatles, Get Back. De laatste band was Baggy Trousers die verschillende muziekstijlen speelden en wij vonden ze heel goed.

Na die band was de competitie afgelopen en konden we fish n’ chips eten, want de Beatles kwamen uit Engeland en daar eten ze heel vaak fish n’ chips. Na het eten zijn we nog even met de andere bands gaan kletsen over hoe het ging. Om half acht begon de voorstelling Help van theatergroep Max, over de beginjaren van de Beatles. Hoe ze zijn ontstaan en hoe ze beroemd zijn geworden.

Na de voorstelling was de uitslag van de wedstrijd en wij hebben de publieksprijs gewonnen!!!!

We krijgen daarmee als prijs bandcoaching van de SKVR en daarmee zijn we heel blij. En de Baggy Trousers hebben terecht de competitie gewonnen, wij vonden ze ook het beste.

Josh Thomas (11 jaar ) en Tim Verdurmen (12) van de band Kicks (Rotterdam)

Kijk voor de speeldata van Help op tgmax.nl