Weer

Vanaf vandaag is het overal weer uitermate zacht en wisselvallig. Uitzicht op een nieuwe winteruitbraak dient zich nog niet aan. Vanochtend regende het op veel plaatsen nog langdurig, maar vanmiddag werd het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen droog en uiteindelijk klaarde het vanuit die hoek op.

In de loop van de avond en komende nacht trekken echter weer meer wolken over het land en vallen er regen- en hagelbuien. Veel kouder dan 3 graden in het noordoosten tot 5 in Zeeland wordt het niet.

Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen nog enkele regenbuien met lokaal hagel, maar deze trekken in de middag naar het zuiden weg. Met een stevige west- tot noordwestenwind, aan zee kracht 6 tot 7, wordt het 5 tot 8 graden. Het wisselvallige weer resulteert niet alleen hier in neerslag: in de Alpen valt voor het weekeinde op veel pistes weer een verse portie sneeuw, lokaal zelfs meer dan een halve meter.

In het weekeinde blijft het in Nederland wisselvallig en nat. Met een stevige westelijke wind is het een paar graden warmer dan normaal met maxima tussen 7 en 10 graden. Tijdens de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 4.