Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Web & App

Ze zijn in opmars: nepaccounts op Twitter. In Nederland, maar ook in het buitenland. Het magazine Foreign Policy zette de tien leukste nepaccounts van internationale politici op een rij. Onder anderen Angela Merkel, Henry Kissinger en de Chinese regering hebben satirische nepaccounts. De nieuwe leider van Noord-Korea Kim Jong-un heeft nepaccount @KimJongNumberUn. In zijn profiel staat: „I used to be an unemployed twentysomething, still living at home. Now I have nuclear weapons. It’s all good, yo.”