Voor wie Real-Barça heeft gemist, hier de goals en schandelijke acties

Ze stonden maar weer eens tegenover elkaar voor een Clásico. Voor de zevende keer binnen een jaar, maar vervelen doet het nooit. Ook gisteravond weer goals, slecht toneelspel en smerige overtredingen.

Het begon allemaal netjes. De gelikte Cristiano Ronaldo rekende af met wat criticasters: hij zou niet scoren in grote wedstrijden en eigenlijk was het sowieso al niks meer de laatste weken. Hier het antwoord van de ijdele Portugees:
http://youtu.be/3j1y0VdiLc0

Daarna nam de wedstrijd al snel een a-typisch verloop. Meestal begint Real Madrid zich te misdragen. Maar nu was het FC Barcelona dat de eerste tik uitdeelde toen Piqué voor rust besloot zijn elleboog maar eens in de nek van meesterslager Pepe te leggen: het harde spel en theatrale rollen was begonnen.

De vergelding

De tweede helft was nog maar net onderweg of Oppercatalaan Carles Puyol kopte de gelijkmaker binnen. Dit moet Pepe’s humeur weinig goed gedaan hebben, hij vergat immers even de Barçaspeler te dekken:
http://youtu.be/HBxOvlNCONI

Hoe speel je jezelf na zo’n fout weer in de wedstrijd? Natuurlijk door er eens een fraaie schwalbe tegenaan te gooien en een gapende hoofdwond te fingeren. Weer helemaal zichzelf ging Pepe daarna ook nog even per ongeluk op de hand staan van de engel Lionel Messi. Oeps.

Messi op zijn beurt maakte daarna een eind aan twee fabeltjes: Barcelona speelt nooit vies en Leo zelf is wars van aanstellerij. Hier loopt de wereldvoetballer van 2009, 2010 én 2011 dezelfde schedelbasisfractuur als eerder Pepe op. Maar niet voordat hij eerst Eric Abidal in de gelegenheid stelde de winst binnen te slepen voor Barça, want het was uiteindelijk allemaal begonnen als voetbalwedstrijd:
http://youtu.be/yJuR4_GqMro

De samenvatting

De El Clásico van gisteravond leverde natuurlijk ook voetbaltechnische hoogtepunten op. Daarom hieronder nog een samenvatting, of hier volledig in slowmotion. De 2-1 zege van Barça in Madrid krijgt over een week een vervolg, het ging immers om een bekerwedstrijd en die worden in Spanje afgewerkt via Europees model. Graag tot ziens!