Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Video: diagonaal landen door zijwinden van boven de 100 km/u

Er zijn mensen die na een landing applaudisseren voor de piloot. Andere mensen vinden dat idioot. Tijdens een storm bij Düsseldorf Aiport kwamen de zijwinden zo hard aan dat de piloten op deze video minstens bewondering mogen oogsten.

De video-opnamen zijn van de eerste week van januari. Met stevige rukwinden die met meer dan 100 km/u in de flanken van de toestellen beuken, bleek het lastig landen. Sommige vliegtuigen hadden drie pogingen nodig om als een fladderend blaadje op enigszins acceptabele wijze de landingsbaan te beroeren.