Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Terrorisme

Uitgelicht

Films

Angels & Demons (Ron Howard, 2009, VS). Vervolg op de verfilming van Dan Browns bestseller The Da Vinci Code. Brown schreef Angels & Demons, in Nederland uitgebracht als Het Bernini Mysterie, drie jaar voor The Da Vinci Code. Beide boeken lijken behoorlijk op elkaar en de films doen dat dus ook. Tom Hanks keert terug als Robert Langdon, de hoogleraar religieuze symboliek die te hulp schiet in een onderzoek naar de moord op een natuurkundige. Op diens borst zijn verwijzingen te vinden naar een geheim genootschap en een in het Vaticaan verborgen nucleaire bom. RTL4, 20.30-23.15u.

Out of Sight (Steven Soderbergh, 1998, VS). In vakkundige Elmore Leonard-verfilming speelt George Clooney een schurk die eigenlijk een held is. In een goudgele belichting legt de meester-bankovervaller het in de achterbak van zijn vluchtauto aan met onderkoelde FBI-agente Jennifer Lopez. RTL8, 20.30-23.00u.

Air Force One (Wolfgang Petersen, 1997, VS). Door Duitser Petersen (Das Boot, The Perfect Storm) geregisseerd staaltje Amerikaanse vaderlandsliefde laat Harrison Ford de held uithangen als president die hoogstpersoonlijk het heft in handen neemt als zijn presidentiële Boeing 747 wordt gekaapt door terroristen onder leiding van Gary Oldman. Met op de grond Glenn Close als vicepresident en Dean Stockwell als minister van Defensie. Veronica, 20.30-23.00u.

Une petite zone de turbulences (Alfred Lot, 2009, F). Komedie naar de roman A Spot of Bother van Mark Haddon. Jean-Paul (Michel Blanc) is een hypochonder die op een dag een vlekje op zijn huid ontdekt. Tegelijkertijd hoort hij dat zijn vrouw (Miou-Miou) hem bedriegt, dat zijn dochter (Melanie Doutey) moet trouwen met een sukkel en dat zijn zoon (Cyril Descours) homofiel blijkt te zijn. Het evenwicht in het gezin implodeert: iedereen begint enthousiast oude rekeningen te vereffenen. Met Nederlandse ondertitels.TV5, 21.00-22.50u.

Informatief

De rekenkamer: wat kost mijn gebit? Rekenmeester Stefan Stasse, Ajouad El Miloudi, Sander de Kramer en Ionica Smeets gaan op zoek naar de werkelijke kosten van producten en de economische motieven van mensen en bedrijven. Vanavond de sinds dit jaar vrijgegeven tandartstarieven en het nut van aanvullende tandzorgverzekeringen. Ned.3, 20.25-21.05u.

Earthflight: South America. Natuurserie vanuit het perspectief van vogels. In deel vier zien we onder meer de zwaluwen bij de Iguassa watervallen, kolibri’s in de Amazone, condors in de Andes en zwarte gieren die op de stranden van Costa Rica op zoek gaan naar de eieren van reuzenschildpadden.BBC 1, 21.00-22.00u.

Metropolis: dierenliefhebbers. Correspondenten uit de hele wereld berichten over de liefde van sommige mensen voor sommige dieren. Vanavond onder meer het kattencafé in Tokio, het puppytehuis in Zuid-Korea, nijlpaard Jessica die al negen jaar bij een gezin woont en een slangenfamilie in Egypte. Ned.3, 21.05-21.40u.

Putin, Russia and the West: Taking control. Eerste aflevering in serie van vier documentaires over Vladimir Poetin, acht jaar lang president van Rusland, daarna vier jaar premier en nu van plan opnieuw president te worden, nadat hij zijn partij heeft uitgeroepen als winnaar van verkiezingen die door waarnemers algemeen als frauduleus worden beschouwd. In deze serie komen Poetins collega’s aan het woord over de man die zijn carrière begon als spion bij de KGB. Met onder anderen Condoleezza Rice, Colin Powell en Sergei Ivanov over Poetins profetische waarschuwingen aan Amerika over Pakistan, Afghanistan en de Talibaan, en zijn houding na de aanslagen van 11 september.BBC 2, 22.00-23.00u.

Sons of Guns. Serie over RedJacket Firearms, de wapenwinkel van Will Hayden in Baton Rouge, Louisiana. Vanavond bouwt Hayden voor een rederij een raketwerper met vijftien lanceerbuizen om piraten voor de kust van Afrika mee te bestrijden. En een klant brengt een zeldzaam, honderd jaar oud Maxim-machinegeweer binnen voor reparatie.Discovery, 24.00-01.00u.

Amusement

Dinner date. Een vrijgezel krijgt vijf menukaarten die zijn samengesteld door in hem/haar geïnteresseerde potentiële partners. Op basis van de menu’s kiest hij/zij drie van hen. Gedurende drie avonden ontmoet de vrijgezel de mensen achter de menukaarten bij hen thuis. Daarna kiest hij/zij wie wordt uitgenodigd voor een romantisch diner. Net5, 19.30-20.30u.

Sport

Voetbal: Ajax - AZ. Samenvatting van wedstrijd in de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker.Veronica, 23.00-23.25u.