Uit voor kinderen

Een beetje raar mag best

Iedereen is anders. En dat mag best: een beetje gek, een beetje raar, een beetje maf. Een beetje dus. Maar hoeveel is een beetje? En wie bepaalt dat eigenlijk? De dansvoorstelling Parade gaat over wat moet, wat mag, wat kan, wat zal, wat zou, wat niet, wat nooit en wat dan nog? Drie dansers laten zien wat er gebeurt als je je eigen pad volgt; met de stroom mee, tegen de stroom in of ergens daar tussenin. Vanaf 6 jaar. Op tournee van 22 jan t/m 27 mei. www.hetlabutrecht.nl

Workshop Overwinteren

Toen Willem Barentsz en zijn mannen in 1596 op zoek gingen naar een zeeroute naar Azië raakte hun schip bij Nova Zembla vast in het ijs. Ze moesten de winter doorbrengen op het onherbergzame eiland, wachtend tot het ijs zou smelten. Hoe dat is kun je ervaren in het Amsterdamse Rijksmuseum. Elke za 14.00 uur, elke zo 11.00 uur en 14.00 uur. www.rijksmuseum.nl