Rapport over Chemie-Pack mag toch worden gepubliceerd

Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de grote brand vorig jaar bij Chemie-Pack mag worden gepubliceerd. Dat heeft de rechtbank in Den Haag gisteren bepaald in een kort geding dat was aangespannen door Chemie-Pack. Afgelopen zondag lekten gedeelten van het conceptrapport al uit. De bestuurders van het inmiddels failliete Chemie-Pack vinden dat in het rapport tientallen onjuistheden staan en dat de opstellers onbehoorlijk hebben gehandeld. Zij menen onder meer te weinig tijd te hebben om hierop te reageren en eisten daarom een publicatieverbod of meer tijd om te reageren. Alle eisen zijn door de rechtbank afgewezen. In de uitgelekte conceptversie van het rapport is de onderzoeksraad kritisch over de gang van zaken rond de brand. De brand op het terrein van Chemie-Pack was op 5 januari 2011. Bij de brand kwamen chemicaliën en bluswater met chemische stoffen op het terrein terecht, evenals in de omgeving en in het grondwater. Novum